Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Le Bureau bistår afrikansk byrå – med samma namn

Publicerad: 17 november 2017, 12:27

Josephine Wallin, creative director på Le Bureau.

Som del i projektet Come together Concrete skickar svenska Le Bureau ned kreatören Josephine Wallin till Rwanda för att bistå – Le Bureau.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Le Bureau är en nystartad byrå i Rwandas huvudstad Kigali. Kreatörerna på byrån har olika typer av funktionshinder och bakom den står svenska organisationen FUB. FUB verkar för att alla lla människor ska få ta plats och vara en del av samhällsutvecklingen.

Som ett led i projektet kommer svenska Le Bureaus creative director Josephine Wallin nu åka ned till den rwandiska systerbyrån och bistå dem i arbetet.

– En lokal kommunikationsbyrå i Rwanda har engagerats men nu har också svenska Josephine Wallin bjudits in till processen. Hon är en av Sveriges bästa kreatörer och vi blev väldigt glada när hon sa ja direkt. Att hon jobbar på en byrå med samma namn är faktiskt bara en rolig slump, säger Jesper Tottie, projektledare på FUB.

Projektet Come together Concrete finansieras av PostkodLotteriet.

– Jag reser dit för att inspirera kreatörerna och för driva ett projekt tillsammans med dem. Det ska bli spännande och jag är säker på att det kommer att ge även mig mycket energi. Att jobba med människor som tänker på ett annat sätt och som dessutom har en helt annan bakgrund är spännande. Och vem vet vad det kan leda till, säger Josephine Wallin på Le Bureau.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.