Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Le Bureau: Kunderna ska pitcha för oss

Publicerad: 20 mars 2008, 12:58

Reklambyrån Le Bureau gör tvärtom och bjuder in ett antal företag till en pitch. Vinnaren får arbeta med Le Bureau. – Varför inte vända på steken? säger vd Gustaf Sehlstedt till Resume.se.


Gustaf Sehlstedt. Foto: Isabelle Ödesjö

Le Bureau jobbar i dag med bland andra Alkoholkommittén, Filippa K och Svenska Spel. Men man vill ha fler kunder och utlyser därför en pitch där ett antal företag inom olika branscher bjudits in.

– Konventionen i vår bransch är att det alltid är företag som bjuder in olika byråer som får visa sina idéer. Vi tänkte: varför inte vända på steken? säger Le Bureaus vd Gustav Sehlstedt.

Pitchen är uppdelad i två steg. Brev har skickats ut till kunder som får fylla i en intresseanmälan. Därefter träffar byrån kunder för att tala vidare om samarbete. Innan sommaren hoppas man vara klara.

Varför ska en marknadschef tävla om att få er som kund?
– Ja, man behöver inte se det som en tävlan utan mer som en möjlighet att få tillgång till några av Sveriges viktigaste marknadsförare. Vi är nystartade och hungriga och vill ha spännande uppdrag.

Ni är inte rädda att uppfattas som arroganta?
– Nej, varför skulle det upplevas som arrogant att göra tvärtom? Snarare ska an känna sig utvald och det borde uppfattas som smickrande. Vi ser det mer som en inbjudan och en möjlighet för dem.

Är det smickrande att höra att man har problem med kommunikationen?

– Jag tror att det är smickrande att vi tycker det är ett intressant varumärke som går att göra ännu mer framgångsrikt. Det är ju smickrande för oss när vi blir inbjudna till pitcher, det stärker en byrå.

Hur vinner man pitchen?
– Vi vill se någon som tycker det är viktigt att åstadkomma förändring. Och att man faktiskt vill se skillnader i försäljning eller varumärkesuppfattning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.