Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Le Bureau lanserar Lunar Groups mobiloperatör

Publicerad: 15 april 2008, 09:21

Lunar Group, bolaget bakom Lunarstorm, startar nu mobilopertören Moobee. Målgruppen är ungdomar och reklambyrån LeBureau har fått uppdraget att lansera företaget.


– Det är ingen jättekund. Men det är en uppstickare som kommer att bli väldigt rolig att jobba med, säger Albin Gustafsson, som blir projektledare för Moobee,

LeBureau har inte jobbat med någon mobiloperatör tidigare.
– Däremot har jobbat mycket med kommunikation riktad till ungdomar med kunder som MTV, Bris och Alkoholkommittén. Jag tror det var viktigt för Moobee.

Moobee är en så kallad virtuell operatör. De har inget eget nät utan hyr in sig hos Telia. Sedan kommer de att erbjuda sina egna tjänster. Värsta konkurrenterna blir Comviq och Halebop.

– Vår marknad är ett getingbo. Kommunikation kommer att vara ett av de absolut viktigaste konkurrensmedlen för oss. Vi behöver reklam som gör skillnad och där har Le Bureau ett antal starka case. Vi gillar deras synsätt att reklam kan vara vad som helst, säger Peter Vahlfridsson, marknadschef på Moobee i en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.