Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

LeBureau döljer världskonst med affischer

Publicerad: 22 augusti 2013, 14:49

300 signerade och numrerade konstverk på väggar och affischtavlor i Stockholms innerstad. Så ser receptet ut för LeBureaus kampanj där man döljer originalverk från Artists Anonymous i form av affischer.


LeBureau hävdar att det inte finns något i omgivningen som visar att varje affisch döljer en hälsning, numrering eller signering på baksidan.

”Den  som bestämmer sig för att ta med en affisch hem blir nog glatt  överraskad av meddelandet på baksidan – att affischen faktiskt är ett  originalverk skapat och signerat av några av Europas just nu kanske mest  omtalade konstnärer.”, skriver LeBureau.

De engelsk-tyska  konstnärerna Artists Anonymous bildades 2011 och menar att konst utan  kunskaper om konstärernas idéer eller personlighet ger en ”renare  konstupplevelse”, vilket också är anledningen till att man vill vara  just anonyma.

Bakgrunden till LeBureaus kampanj är att Artists  Anonymous är på gång med en separat utställning på Wetterling Gallery i  Stockholm.

– Det är fantastiskt att folk hittar och plockar ner  affischerna, och på så sätt ger ny näring till diskussionen om  definitionen av konst. Är det bara sammanhanget som avgör vad konst är  eller finns det egenskaper i verken som spelar roll?, säger Simone  Schmid på Wetterling Gallery i en kommentar.

Det går också att anmäla om man har hittat 1 av de 300  konstverken – 22 konstverk (affischer) har hittat nya hem än så länge. Här gör man detta.

Artists Anonymous  inledde samarbetet 2001 har ställt ut verk och installationer på  gallerier och museer i Europa och USA sedan dess – alltifrån Berlin och  Ryssland till Tyskland.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.