Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ledarnas kampanj fälls

Publicerad: 2 november 2011, 08:02

Tavlorna där bland annat Nikke Lindqvists namn ska ha figurerat. Foto: Nikke Lindqvist.

Reklamombudsmannens opinionsnämnd fäller Ledarnas kampanj ”Världens bästa cv”. Det skriver Nikke Lindqvist, som anmälde kampanjen, på sin blogg. – Det glädjer mig mycket, skriver han vidare.


Ämnen i artikeln:

Ledarna

Ledarnas kampanj ”Världens bästa cv” hamnade i rejält blåsväder tidigare i höst då det framkommit att man använt personers namn i kampanjen utan att dess alämnat sitt samtycke.

En av personerna vars namn figurerade i kampanjen var sökordsexperten  Nikke Lindqvist. Han valde att anmäla kampanjen till RO som tog upp  ärendet i RON.

I sin blogg publicerar Nikke Lindqvist RON:s uttalande:
” Reklamombudsmannens opinionsnämnd finner att reklamen på stortavlorna  åberopar personnamn utan att tillstånd i förväg har inhämtats. Den  strider därmed mot artikel 14 i Internationella Handelskammarens regler  för reklam och marknadskommunikation.”

Nikke Lindqvist menar att beslutet är mycket glädjande.
– Det är principiellt viktigt ställningstagande av RO, inte bara för  mitt namns skull, utan detta är precis ett sådant uttalande jag vill  ha,för att i god tid stävja att andra intresseorganisationer, som kanske  har ett mindre vällovligt syfte, börjar basera sina kampanjer på att  använda namn på enskilda individer, skriver han på bloggen.

Ledarna valde att stoppa kampanjen redan när det stod klart att den anmälts till RO.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Ledarna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.