Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Legendarer i storbråk kring Stoltenbergs taxikupp

Publicerad: 15 augusti 2013, 13:16

Hans Geelmuyden, grundare av Geelmuyden.Kiese och tillika en av Norges pr-giganter går till frontalangrepp mot en annan norsk gigant i kommunikationssammanhang, Kjetil Try, som driver den enormt framgångsrika reklambyrån Try. Bråket rör upplägget där statsminister Jens Stoltenberg kör taxi för att träffa väljare.


Ämnen i artikeln:

Hans GeelmuydenKjetil TryJens Stoltenberg

Hans Geelmuyden var till en början positiv till upplägget som har blivit  uppmärksamma i medier världen över, men efter att det har blivit känt  att Try har handplockat några av passagerarna via en castingbyrå har han ändrat uppfattning helt:
– Det mest skamlösa jag har sett, säger han till Kampanje.

Bakgrunden är att Jens Stoltenberg klädde ut sig till en helt vanligt taxichaufför i en kampanjfilm för Arbeiderpartiet.

Upplägget  med dold kamera var signerat Try Reklambyrå, vilken ägs av Jens  Stotenbergs gode vän tillika kampanjrådgivare Kjetil Try.

Hans Geelmuyden tycker att det rör sig om rent lurendrejeri:
–  Om jag hade varit valkampanjchef för Stoltenberg så hade jag bett honom  att sluta och lura folk. Taxifilmen där ”slumpmässigt utvalda” har  handplockats och betalats för det hela är ren fusk, säger Hans  Geelmuyden till Kampanje.

Han menar också att om Arbeiderpartiet  verkligen hade upplyst allmänheten om sina metoder för filmen i förväg  så hade ingen hade brytt sig om den.

Han ger också rådet till Try att hålla sig till reklam för tvål och pizza i framtiden.

Kjetil Try dock tar lätt på kritiken:
–  Hehe. Nu är det strid om väljarna och jag har aldrig misstänkt Hans  Geelmuyden för att vara en trofast anhängare av Arbeiderpartiet, säger  han till Kampanje.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.