Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Legendarisk duo får Platinaägg

Publicerad: 17 april 2012, 13:55

Linus Karlsson och Paul Malmstrom.

Normalt delas ett Platinaägg ut – i år är det två. Den legendariska svenskduon Linus Karlsson och Paul Malmström hamnar i reklamens ”Hall of Fame” – Platinaakademin.


Svenskduon Linus Karlsson och Paul Malmström grundade Mother New York-kontor 2003. De började jobba ihop på legendariska Paradiset innan de flyttade till USA för jobb på Fallon Minneapolis 1997.

Paul Malmström är på Mother som"executive creative partner" medan Linus Karlsson gått till McCann.

Juryns motivering:

I år delar vi ut två platinaägg. Dessa går till två personer som har jobbat ihop nästan hela sina yrkesverksamma liv. De har bidragit till att lyfta en svensk reklambyrå till världsklass. De har blivit ”The Swedes” med USA. De har byggt en framgångsrik reklambyrå på Manhattan. Framför allt har de lyft taket för vad reklam kan vara och inspirerat en hel kreatörsgeneration. Deras unika samarbete har gjort avtryck i reklamvärlden under två decennier. Nu, mitt i karriären, fortsätter de sitt inflytande från var sitt håll. Varmt välkomna in i Platinaakademien, Linus Karlsson och Paul Malmström.”

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.