Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lena Bogren tar över rodret på Lundberg & Co

Publicerad: 12 mars 2008, 12:31

Lena Bogren, projektledare och delägare på Lundberg & Co, blir ny vd på byrån.   I dagarna lämnar nuvarande vd:n Tom Wendels vd-stolen.


Lena Brogren har varit anställd som projektledare på reklambyrån, med säte i Gävle och Stockholm, i nio år. Hon har bland annat varit ansvarig för Preem som är en av reklambyråns största kunder och sedan två år tillbaka är hon även delägare i  Lundberg & Co. Nu tar hon nästa steg och blir ny vd efter Tom Wendels.
– Jag blir kvar på byrån som creative director. Jag är kreatör i grunden och det är den tjänst som jag hade tidigare och som jag längtar tillbaka till, säger Tom Wendels.

Lundberg & Co startades 1993 av copywritern Tommy Lundberg. Byrån har idag 15 anställda.
Tom Wendels har varit vd för företaget de senaste tre åren.

Var det du eller byrån som ville byta vd?
– Det var mitt beslut och något som har mognat fram. Jag har småbarn hemma och i takt med att byrån växt har jag fått svårt att hinna med alla delar och det kändes som ett naturligt steg att ta. Nu ser jag fram emot att få fokusera på det kreativa och strategiska arbetet, säger Tom Wendels.

Fanns det fler än Bogren som var intressanta alternativ?
– Nej, det var henne som diskussionerna gällde. Vi frågade och efter en viss betänketid sa hon ja.

Vad ser du fram emot nu?
– Ett tydligare fokus på mitt jobb. Dessutom har vi fått in ett par nya uppdrag som känns spännande men vad det är kan jag inte prata om än, säger Tom Wendels.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.