måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Leopold tar över Bon

Publicerad: 1 december 2010, 08:23

Redaktionschefen Linda Leopold befordras och blir chefredaktör för tidningen Bon. Hon efterträder Madelaine Levy som i stället tar hand om Bon International, Bons engelskspråkiga systertidning.

Ämnen i artikeln:

Bon

MH

Magnus Helander


Linda Leopold. Foto: Erik Esbjörnsson.

Frilansjournalisten Linda Leopold, som i fjol tillfälligt blev av med sitt uppdrag som moderecensent för DN efter att ha sågat några av klänningarna på Nobelfesten, tillträder som chefredaktör den 1 december.

– Jag vill göra Bon ännu vassare och förstärka tidningens roll som Sveriges ledande mode- och kulturmagasin. Bon kommer att få större fokus på Sverige, bli lite roligare och kännas mer intim. Vi kommer också att göra fler projekt som går utanför själva tidningssidorna, i stil med vår modefilm med Noomi Rapace och vårt engagemang i Stockholms modevecka, säger Linda Leopold i ett pressmeddelande.

Hon hyllas av Michael Elmenbeck, Bons creative director och grundare:

– Linda Leopold är en av de absolut bästa modejournalister och skribenter som jag haft förmånen att jobba med, säger han.

Linda Leopold knöts till Bon sommaren 2007 och har under tiden på tidningen varit redaktionschef och moderedaktör för både den svenska och den internationella editionen.

Linda Leopold har varit chefredaktör tidigare – då på magasinet Odd at large. Hon har också, som ovan nämnts, varit modekritiker i Dagens Nyheter. Hon har dessutom arbetat för SVT och TV4 och skrivit reportageboken Faghag (Atlas) om relationen mellan straighta kvinnor och bögar.

Madeleine Levy går vidare pch blir chefredaktör för den engelskspråkiga Bon-editionen, som ges ut i 28 länder. Hon sitter på Bons redaktion i London. Levy kommer även att vara förlagsredaktör på Letterhead AB med "utveckling av nya medieprojekt".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev