Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Leovegas skickade spelreklam till åttaåring

Publicerad: 3 maj 2021, 12:21

Föräldrarna till flickan har flera gånger kontaktat spelbolaget som sagt att de tagit bort numret ur sina register. Trots det fortsätter sms:en att komma.


Ämnen i artikeln:

LeoVegasSpelreklam

Spelbolagen kritiseras ofta för vad många menar är aggressiva marknadsföringsmetoder. Marknadsföringen uppmärksammades särskilt i samband med omregleringen av spelmarknaden som trädde i kraft 1 januari 2019.

Nu anmäler två föräldrar spelbolaget Leovegas till Konsumentverket för att bolaget skickar reklam till parets åttaåriga dotter. I anmälan är det oklart hur spelbolaget fått tag på numret, men föräldrarna säger att de flera gånger varit i kontakt med Leovegas för att få dem att upphöra. Spelbolaget har i sin tur hävdat att de tagit bort numret ur sina register, men sms:en har trots det fortsatt komma.

”Ett absolut galet äventyr hos Leovegas. Vågar du följa med ner i kaninhålet i Absolootly Mad Mega Moolah? Jackpotten i spelet är just nu uppe i över 175 miljoner kronor!” står det i ett av sms:en som skickats till flickan. 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

LeoVegasSpelreklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.