Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lesbiskt par i reklamfilm togs bort av Apple

Publicerad: 1 juni 2016, 13:36

Bilden på Melanie och Vanessa Roy med barnen Jax Izzo och Ero Kix togs bort av Apple.

Foto: Youtube/Apple

Filmen som gjordes för att hylla mammor innehöll en bild på ett lesbiskt par med deras två barn. Men nu har Apple tagit bort bilden – och det har väckt starka reaktioner.


Ämnen i artikeln:

Apple

Annonsen som gick ut i samband med Mors dag innehåller foton som privatpersoner runt om i världen tagit med sina Iphones, på föräldrar och deras barn. Däribland lesbiska paret Melanie och Vanessa Roy med barnen Jax Izzo och Ero Kix. Syftet med filmen är att hylla mammor.

Men i länderna Frankrike, Tyskland, Italien, Sydkorea, Turkiet och Japan har Apple valt att ersätta bilden på det lesbiska paret med en annan, enligt The Guardian. Det är enligt tidningen inte första gången Apple har ändrat en annons för vissa marknader.

Tilltaget har väck kritik, bland annat från engelska Pinknews och många frågar sig hur organisationen kan ta den typen av beslut när man tidigare ställt sig bakom samkönade äktenskap och vd Tim Cook är homosexuell.

Nedan kan du se den amerikanska versionen följt av den ändrade franska.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Apple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.