Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lettermans fräcka reklamfilm

Publicerad: 8 februari 2010, 08:34

I år var fotbollen mest underhållande under Super Bowl.
New Orleans Saints vann otippat men reklamen var förutsägbar.
Mest oväntat var att David Letterman fått Oprah Winfrey och Jay Leno att ställa upp i sin egen reklamfilm.


Ämnen i artikeln:

SuperbowlDavid LettermanOprah WinfreyJay Leno

I förra veckan smugglades Oprah Winfrey och Jay Leno in på Ed Sullivan Theater på Manhattan, Leno iförd lösmustasch, och spelade in filmen på en halvtimme.

Den refererar till förra gången CBS sände Super Bowl, 2007, och Letterman hade en reklamfilm för sitt program. I den filmen gosade han i tv-soffan med Oprah Winfrey.

Den här gången hade Jay Leno trängt ned sig i soffan och Letterman är sur.

Oprah Winfrey var det inget problem att övertala men det var mer osäkert hur man skulle få med värsta konkurrenten Leno. Lettermans producent Rob Burnett ringde Lenos producent Debbie Vickers.
– Hon frågade om det var sant och sedan skrattade hon i tio minuter, berättar Burnett i NyTimes.

Super Bowls andra överraskning var Google som hade med en reklamfilm. Google har aldrig tidigare haft reklamfilm i så här stora sammanhang. Reklamfilmen har varit hemlig fram till i lördags då Googles vd Eric Schmidt skrev "Can't wait to watch the Super Bowl tomorrow. Be sure to watch the ads in the 3rd quarter (someone said 'Hell has indeed frozen over.')" på Twitter.

För övrigt var det mycket traditionellt. Budweiser använde sina gamla Clydesdaleshästar, E-trade bäbisar och Doritos konsumentskpade reklamfilmer var till stor del omknådade skämt som varit med i andra reklamfilmer.

2010 var inget banbrytande år för Super Bowlreklamen. Flera av de stora annonsörerna hade hoppat av. Pepsi var inte med på grund av ny kommunikationsstrategi och de stora biltillverkarna hoppade av på grund av ekonomin.

I år var också det mesta känt i förväg. Mest omdebatterad var antiabortfilmen Focus on the Family och det var en av de mest omdebatterade filmerna på Twitter, enligt Brandbowl.

Enligt USA Todays AdMeter, som ska spegla amerikanernas åsikt om Super Bowlreklamen, var Snickers  bäst i går. Näst bäst var en av Doritos filmer se båda nedan.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.