Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Levi's blir politiska– uppmanar att rösta i ny kampanj

Publicerad: 25 september 2018, 11:11

Jeansföretaget Levi's lanserar ny reklamkampanj som uppmuntrar allmänheten att rösta.


Ämnen i artikeln:

Reklam

I samband med National Voter Registration Day 25:e september – sista datumet man behöver registrera sig för att rösta i det amerikanska mellanårsvalet, lanserar Levi's en reklamkampanj som uppmuntrar allmänheten att rösta. Förutom om en film kommer de även ha röstbås i sina affärer och sälja en begränsad upplaga med "rösta"-tshirts.

– Levi's handlar helt och hållet om att autentiskt vara och uttrycka sig själv. Och det finns ingen renare form av att vara sig själv än att rösta. Det är det yttersta sättet att använda ens egen röst, ens egen frihet. Och vi kände att det är absolut nödvändigt att påminna amerikaner denna hösten om att använda den rättigheten, och att inte ta den för givet, säger Jen Sey, Chief Marketing Officer för Global Brands på Levi Strauss & Co i ett pressmeddelande.

Liknande politiska utspel (men något mer kontroversiella) i reklamkampanjer den senaste tiden har exempelvis varit Nikes kampanj som plockade in Colin Kaepernick, senast känd som första elitspelaren inom amerikansk fotboll att knäböja under USAs nationalsång i protest mot rasism. Ett exempel på tidigare politiska utspel av Levi's är exempelvis att Levi's chief executive Chip Bergh skrev ett öppet brev i magasinet Fortune där han gav varumärkets stöd i att stoppa vapenvåld.

Ett annat exempel är en Levi's- reklamkampanj från 2010, vars alla reklamfilmer utspelade sig i ekonomiskt utsatta staden Braddock, samtidigt som Levi's donerade pengar till lokala intiativ för att återuppliva staden. Filmen kompletterades med reklamaffischer med slogans som "alla arbeten är lika mycket värda" och "vi är alla arbetare".

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.