Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Likes på Facebook – växande marknad

Publicerad: 19 januari 2012, 14:13

För några tusenlappar kan företag köpa tiotusentals likes på Facebook. Den svenska webbplatsen facebook-likes.se är ett sådant exempel.


Ämnen i artikeln:

SVTFacebook

Företaget garanterar ett visst antal likes mot betalning – för 4.900  kronor minst 5.000 klick inom fyra veckor och för 7.900 kronor 10.000  like-klick, enligt SVT:
– Tanken är att ge en extra skjuts åt framförallt nya företag, säger en av företagets grundare, Lucas Gerhardsson till SVT.

Simon  Sundén, grundare av ett analys- och bevakningsföretag för sociala  medier, menar att fenomenet inte är så stort i Sverige ännu, men att det  är betydligt vanligare i USA.

Enligt honom finns en rad metoder  för att företagen ska kunna garantera ett visst antal likes – alltifrån  oseriösa företag med fejkkonton till nätverk som har särskilda sajter  kopplat till ett visst erbjudande.

Facebook-likes metod ut på att samarbeta med olika webbplatser som pushar användarna till särskilda sidor.

Ett  exempel är att man hyr in sig på spelsajter och för att komma till  nästa nivå måste användaren klicka på like.

Flera beställningar har  redan hunnit komma in till Facebook-likes:
– Vi har pratat med företag som omsätter ändå upp till 30 miljoner men  som har 30-50 likes, de tycker att det är pinsamt att ha så få som  gillar dem, säger Lucas Gerhardsson.

Han vill däremot inte berätta vilka företag som har köpt tjänsten, enligt SVT.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVTFacebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.