Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lill-Babs lyfte NetOnNet

Publicerad: 11 augusti 2009, 11:40

Ladda ner Lill-Babs eller Backyard Babies röster till din GPS. Det var budskapet i NetOnNets stora tv-kampanj. En annorlunda kampanj som ökade marknadsandelen med 13 procent.


Ämnen i artikeln:

NetonnetMediaedge CIAGarbergs

Lill-Babs i baksätet i reklamfilmen.

Bakom kampanjen ligger reklambyrån Garbergs och mediebyrån Mediaedge CIA. Den sistnämnda har nu mätt resultatet för reklamkampanjen. Hela 88 procent kopplade ihop filmerna med avsändaren NetOnNet. Enligt samma undersökning är kostnaden för att nå ut med budskapet hälften jämfört med en genomsnittlig reklamkampanj.
– Vi är jättenöjda med resultatet. NetOnNet är en uppstickare som gör annorlunda saker och man vill att kreativ reklam ska ge ett bättre resultat, säger Nina Åkestam, copywriter på Garbergs.

Hur kom ni på idén?
– Det var hela arbetsgruppen som satt och funderade kring GPS, eftersom NetOnNets lagerbutiker ligger på så dåliga lägen. Ganska snabbt kom vi på Lill-Babs. Sedan ville vi ha motsatsen och då blev det Backyard Babies. Båda var våra förstaval.

Vem funkade bäst?
– Lill-Babs fungerade bäst hos äldre och Backyard Babies hos yngre. Totalt tror jag att Lill-Babs vinner, men de filmerna har också gått lite längre.

Även försäljningen har påverkats av kampanjen. Under tiden som filmen visats har hemelektronikbranschen backat med 4,4 procent. Samtidigt har NetOnNet stärkt sin marknadsandel med 13 procent till 6,1 procent.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.