Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Linda Callenholt tar steget till Hobby Film

Publicerad: 25 oktober 2012, 08:29

Linda Callenholt tolkad av Hobby Film.

Foto: Aida Chehrehgosha

Hon har blivit Cannes Lions-nominerad för sina italienska slasher-skräck-reklamfilmer för Elmsta och hyllad för sina reklamdokumentärer för Ladbrokes. Nu tar Linda Callenholt steget upp ifrån Hobby Factory till storasystern Hobby Film.


– Det är jätteroligt, även om det inte blir så stor skillnad rent  praktiskt på kontoret. På Hobby Factory marknadsförs man inte på namn,  men det gör man på Hobby Film. Det är ett bra skyltfönster för mig,  säger Linda Callenholt till Resumé.

Linda Callenholt började sin kreativa bana i London där hon läste en BA i  Design for Communication på Chelsea Collage of Art. Därefter har hon  regisserat i snart 10 år. Allt från videoinstallationer, musikvideos  till tv-serier, långfilm och reklamfilmer.

Hon har gjort reklamfilmer för bland andra Elmsta Horror Fest, Phone House, Läkerol, Absolut Vodka och  Ladbrokes och har de senaste två åren regisserat på Hobby Factory.

Men nu tar hon alltså steget upp till Hobby Film.

– Linda är jätteduktig på allt men det jag är allra mest imponerad av är  hennes förmåga att göra fantastiska reklamfilmer av verkligheten. Ett  strålande exempel är filmerna för Ladbrokes, säger Oskar Bård, regissör  och grundare av Hobby Film.

Just Ladbrokes-reklamfilmen (se den här) spelades in i London med supportrar från lagen Arsenal, Westham, Millwall och Tottenham.

 – Inför jobbet bodde jag i London under nästan en månads tid. Vi  rollsatte allt själva på plats på pubbar, arenor och liknande. Det var  kul att komma in i fansens vardag. Vissa såg ut som aggressiva huliganer  men sen satt de där, i sin rosa skinnsoffa med tårar i ögonen, en kopp  te i handen gjord på dubbla tepåsar och berättade hur det var att, år  efter år, förlora nästan alla matcher. Det var ett slitsamt men otroligt  kul jobb, säger Linda Callenholt.

Vad hoppas du att klivet till Hobby Film ska medföra för din karriär?
– Att få större projekt. Drömmen är att kombinera spännande karaktärer och bra berättande med ett starkt visuellt språk.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.