Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Linus Almqvist lämnar Vattenfall

Publicerad: 6 februari 2013, 10:51

Linus Almqvist lämnar Vattenfall.

Foto: Pressbild.

UPPDATERAD. Vattenfalls varumärkeschef Linus Almqvist har sagt upp sig, enligt flera källor till Resumé. Han bekräftar själv nyheten: – Det är ett bra läge att gå vidare.


Ämnen i artikeln:

VattenfallLinus Almqvist

Linus Almqvist har arbetat på Vattenfall sedan 2004. Sedan drygt två år tillbaka har han rollen som koncernens chef för varumärkes- och sponsringsfrågor med 14 anställda till sitt förfogade.

Men nu väljer han att hoppa av i samband med att bolaget genomför en större omorganisation.
– Jag har varit på Vattenfall i över nio år i tre olika positioner. Det känns som ett bra läge att konkuldera och känna sig otroligt nöjd över jobbet med att rulla ut Vattenfalls varumärke på alla nya marknder. Jag har fått vara med om en fantastisk resa, med fantastiska människor och byråer. Men nu måste jag fylla på energidepåerna och gå vidare, säger Linus Almqvist.

Han blir kvar på bolaget fram till mitten av mars. Därefter är det inte klart vad han ska syssla med.
– Det får vi se. Jag har naturligtvis idéer men inget är bestämt. Det är lite kittlande. Jag älskar marknadsföring och sponsring och jobba med att transferara affärsstrategi till torytelling genom markandsföring. Det är något jag verkligen brinner för och vill fortsätta med, säger han.

Igår hamnade han också på The Internationalists prestigefyllda lista över marknadsförare som har gjort extraordinära insatser inom sina respektive kategorier. Ett kvitto på det arbete Linus Almqvist har gjort under årens lopp.
– Man får glädja sig i tysthet. I och med att jag brinner för de här frågorna känns det jätteroligt att få ett sånt omnämnde.

Innan han kom till Vattenfall var Linus Almqvist nordisk varumärkeschef på SAS. Tidigare har han haft liknande positioner på Barilla Group och Arla.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

VattenfallLinus Almqvist

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.