Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Little Jinders nya gig – sparcoach

Publicerad: 9 november 2018, 10:03

Artisten Little Jinder har i olika sammanhang gjort sig känd för att ha dålig koll på sin ekonomi. I en ny kampanj för fintechbolaget Dreams ska hon nu agera sparcoach.


Ämnen i artikeln:

Little JinderReklam

För drygt ett år sedan avslöjade artisten Little Jinder i "Breaking News" att hon varje månad kunde lägga uppåt tio tusen kronor på taxiresor. I programmet var hon föremål för en hemmasvarvad version av "Lyxfällan" där programledarna granskade Little Jinders privatekonomi.

Det är oklart hur hennes pengahantering har utvecklats sedan dess, men nu ska hon i en ny kampanj med fintechbolaget och sparappen Dreams få hjälp att spara ihop för att förverkliga sina drömmar. I samband med att hon drar igång sin Hej då-turné ska hon börja agera sparcoach åt Dreamsanvändarna.

– Vi har anlitat Josefine som sparcoach för att bevisa att med rätt hjälpmedel kan alla spara pengar. Pekpinnar från ekonomer och trötta råd du redan hört kommer nämligen inte göra skillnad för din ekonomi. Men när du får hjälp att spara på ditt sätt, som en konsekvens av sådant du tycker om blir sparandet lätt. Det är det som Dreams och Little Jinder ska hjälpa dig med, säger Joakim Jörlander, marknadschef på Dreams.

Kampanjen fungerar som så att Dreamsanvändare kan slå på en funktion som under hela turnén kommer att avsätta 200 kronor för varje vecka som Little Jinder klarar en sparutmaning. Vilka utmaningar som Little Jinder ställs inför kan användarna själva vara med och bestämma över. Little Jinder kommer även att spela in en podcast, "Living the dream", där hon varje vecka intervjuar andra artister om drömmar, musik och hur det går med privatsparandet.

– Med den här funktionen hjälper Little Jinder våra användare att spara mer pengar på ett sätt som är roligt och motiverande både för Josefine och dem. Det här är alltså inte en kupp utan handlar om att ge plats för ett sätt att se på sparande och ekonomi som kommer hjälpa fler människor uppnå sina drömmar, säger Joakim Jörlander.

För två år sedan hoppade Little Jinder av H&M-kampanjen "Ladylike" där hon var en av frontfigurerna. Anledningen till avhoppet var att hon ansåg att produktionsvillkoren för H&M:s fabriksarbetare var undermåliga.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Little JinderReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.