Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

LO hittar dina glömda pengar i ny kampanj

Publicerad: 31 oktober 2012, 07:54

Två av LO:s nya annonser.

Syftet med fackförbundet LO:s nya riktäckande kampanj är att informera sina medlemmar om att det kan finnas extra pengar att hämta för LO-medlemmar som är sjuka, arbetsskadade, föräldralediga eller uppsagda.


Bakgrunden till den nya LO-kampanjen är att många av fackförbundets  medlemmar inte vet om att det kan finnas extra pengar att hämta för dem  om de är sjuka, arbetsskadade, föräldralediga eller uppsagda. Det gör  att många missar att anmäla för att få ut sina försäkringspengar.

Det vill LO ändra på i en rikstäckande kampanj som startar den 5  november. Under en månad framåt kommer kampanjen att rulla på bio, i tv,  dagspressannonser och på webben.

Jupiter Reklam har tagit fram kampanjen, animerad och illustrerad av den  legendariske serieskaparen Olle Berg, son till "Rit-Ola" och en av  upphovsmännen till Galago.

En betydande del av kampanjbudgeten satsas digitalt för att leda  intresset till LO:s webbplats. Där möts besökaren av en interaktiv karta  med vars hjälp hen kan upptäcka de glömda pengarna. Webbplatsen för  "Facket Försäkrar" har samtidigt gjorts om och anpassats till kampanjen.

Kampanjens två animerade filmer visar exempel på situationer då det  finns pengar att hämta. De kommer att visas på TV4, Kanal 5, Kanal 9 och  bio.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.