Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Loa Falkman kickas av SVT

Publicerad: 6 augusti 2015, 12:46

Det gick inte att kombinera reklamjobbet med public service för Loa Falkman

Eftersom Loa Falkman axlat rollen som "Ica-Stig" i Kings reklamsåpa får han inte återvända till SVT och nyårsfirandet på Skansen. Han har också blivit av med sitt egna program i Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

KingLoa FalkmanIcaSVTIca-Stig

Så sent som i november förra året stod det klart att Loa Falkman tog över hedersuppdraget att ringa in det nya året i SVT från Jan Malmsjö. Den folkkäre operasångaren hade bara kontrakt för en säsong. I februari fick han även rollen som "Ica-Stig" i reklamsåpan efter Hans Mosesson.

Snabbt blev Loa Falkmans vara eller icke vara i public service ett ämne för spekulationer Enligt regelverket får programledare inte synas i SVT och reklamkampanjer samtidigt. Då öppnade SVT:s programchef för nöje Thomas Hall för en fortsättning. Några månader senare kommer nyheten att det inte blir någon Loa Falkman på Skansen i SVT. Reklam- och programledarrollen anses ligga för nära varandra.

I en intervju med Mitt i berättar han att hans medverkan i Ica och Kings reklamfilmer stoppar honom från SVT – och Sveriges Radio där han ersatts av skådespelaren Pia Johansson som programledare i musiktävlingen "Bit för bit med Loa". Operasångaren skriver just nu på sina memoarer.

– Möjligen kommer jag att samla ihop mina tankar om detta. Jag har synpunkter, kan man säga, säger Loa Falkman till Mitt i.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.