Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Locomotiv vann stort elektronikuppdrag

Publicerad: 15 juni 2009, 06:57

Sandisk vill öka marknadsandelarna i Norden. Efter en omfattande pitch under våren har de nu valt Locomotiv till ny byrå för Sverige, Finland, Norge och Danmark.


Ämnen i artikeln:

Locomotiv

Sandisk producerar Flashminnen till bland annat kameror och mobiltelefoner. Nu har de valt Locomotiv till byrå för den nordiska marknaden. Sandisk har också skrivit kontrakt med retail consultingbyrån Brand Support.

– Sandisk har jobbat globalt väldigt länge men har insett vikten av att ha en mer lokal byrå. De nordiska länderna skiljer sig ganska mycket åt och vi ska nu hjälpa dem att göra mer anpassad reklam, säger Amanda Mompalao de Piro, marknadsansvarig på Locomotiv.

Sandisks huvudbyrå är SMP i London. Pitchen för en byrå för den nordiska marknaden startades under våren. Pitchen skedde i två steg och i slutet stod det mellan Locomotiv och Sale Nordic. Nu har uppdraget gått till Locomotiv.

– Vi har inte jobbat med dem tidigare utan de kontaktade oss för att vi jobbar mycket med Sony Ericsson idag. De ville ha en byrå som jobbar på samma sätt.

Till en början ska Locomotiv hjälpa till med ett par produktlanseringar. Uppdraget innefattar print, webb, butik, event och merchandising.

Är det här ett stort uppdrag för er?
– I pengar vill jag inte kommentera det men Sandisk har potential att bli en av våra större kunder, säger Amanda Mompalao de Piro.

Brand Support kommer att stå för all placering i butik. De kommer att utgöra Sandisk säljorganisation i Norden.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Locomotiv

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.