Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Londons byråer letar ny adress

Publicerad: 14 april 2009, 07:05

Reklambyråerna är på väg att överge Soho i London. För dyrt och för små lokaler, anser byråerna som flyttar norrut.


Soho, London

Parallellt med New Yorks Madison Avenue är Soho i London reklamvärldens epicentrum. Här har de välkända byråerna fötts och här huserar produktionsbolagen. Åtminstone ett litet tag till.

Det är fastighetsspecialisten Jones Lang LaSalle som förutspår en kommande byråvandring de kommande åren. Viktigaste anledningen är att nischade finansiella företag med hög tillväxt börjar flytta in i Soho eftersom deras traditionella område i Mafair är fullbelagda. Det har pressat upp hyreskostnaderna i Soho, och Noho norr om Oxford Street, till de högsta på 15 år.

Byråerna förväntas flytta från de absolut centrala delarna av City till Paddington, Kings Cross, Victoria, Hammersmith och Southwark. Men redan nu finns det byråer som tagit sig så långt bort som Islington i norra delen av London.

Höga lokalkostnader i Soho driver även på en utveckling där de stora holdingbolagen som WPP, IPG och Omnicom samlar alla sina byråer under ett tak. Det kräver stora kontorsytor som inte finns tillgängliga i Soho.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.