Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lönesänkning väntar SAS:s marknadsavdelning

Publicerad: 24 oktober 2012, 10:13

Foto: Pressbild.

Flygbolaget SAS krisar och står inför ett nytt ekonomiskt stålbad. Nu måste personalen på marknadsavdelningen säga upp sig för att sedan söka om sina jobb. Enligt uppgifter måste de också acceptera en lönedumpning på 25 procent.


SAS har ett nytt sparpaket på gång vilket kommer att få konsekvenser för de anställda på marknadsavdelningen. I alla fall om man får tro flygjournalisten Richard Björnelid som står bakom bloggen Res.se.

Enligt källor till journalisten som författat boken "SAS - Om konsten att sänka ett flygbolag", har redan flygbolagets marknadsavdelning informerats om sparpaketet.

Medarbetarna kommer att få säga upp sig, detta för att sedan söka om sina tjänster. Tillbaka på jobbet tvingas de acceptera en lönesänkning på 25 procent.

Enligt Richard Björnelids källuppgifter bryter bolaget mot lagen om anställningsskydd i Sverige. De anställda ska därför ha gått samman för att pröva frågan i Arbetsdomstolen.

I en intervju med Dagens Industri dementerar SAS informationschef Elisabeth Manzi att några beslut ska vara tagna. Samtidigt väljer hon att inte dementera förslaget om att medarbetarna ska tvingas söka om sina jobb på nytt och därmed få sina löner kraftigt sänkta.

Enligt Richard Björnelid är den 28 oktober sista ansökningsdag för anställda inom marknad och försäljning att söka om sina tjänster.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.