Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Loreen snäste av mig från scenen”

Publicerad: 22 oktober 2013, 06:48

Felix Herngren på 100-wattaren 2011. I morgon leder han galan igen.

Felix Herngren är taggad inför jobbet som programledare för 100-wattaren – reklamgalan som hålls i morgon på Cirkus i Stockholm. För Resumé berättar han om sin 100-wattsfadäs med Loreen 2011, hur det är att försöka få reklamare att skratta, och hur han fått hjälp av en agent med att hantera sin stressiga vardag.


Ämnen i artikeln:

Felix Herngren100-wattarenLoreen

Felix Herngren, 46, är överallt i branschen. För närvarande är han bland annat högaktuell i rollen som  kraktären Alex i Solsidan. Samtidigt regisserar han filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, som bygger på  Jonas Jonassons succébok som sålt i över fem miljoner exemplar.

Dessutom leder han effektivitetstävlingen 100-wattaren i morgon – ett uppdrag han nu förbereder sig för som bäst. Det är andra gången han leder galan. Förra gången var 2011.

Hur laddad är du inför årets 100-wattare?

– Väldigt! Det är ju en mycket härlig tävling. Jag håller på att skriva manus för fulla muggar just nu...

Hur är det att programleda inför branschen? Hur lättflörtad är publiken
– Jag  tycker att de är väldigt mycket mer positiva än en Norra Brunn- publik. Dock  kommer ju 90 procent bli lite besvikna över att just de inte vinner, så det  är lite tuff utgångpunkt att hålla uppe stämingen.

Vad har du för erfarenheter i övrigt från den gången?

– Det  var en lyckad tillställning tycker jag. Förutom att jag uttalade  Loreens namn fel, så hon snäste av mig från scenen. Knepigt var det.

Du har nobbat erbjudanden om att leda den andra stora reklamtävlingen, Gudägget? Varför?

– Jag håller mig till 100-wattaren.

Felix Herngren blir snart sexbarnsfar. För ett år sedan var han nära att knäckas av stressen med extremt många och stora uppdrag och att samtidigt få familjelivet att gå ihop. Han råkade dubbelboka sig och vara på två ställen samtidigt.

Då plockade han in en agent, Johanna von Seth på FLX, som nu hjäper honom med bokningarna. Det blev räddningen.

– Jag går inte sönder i första taget, men under produktionen av ”Hundraåringen” blev det nästan för mycket, säger Felix Herngren.

Har du, som hårt jobbande, snart sexbarnspappa, några tips om hur man  strukturerar upp vardagen?
– Mitt råd är att skaffa någon bra person som sköter din kalender – och tänk inte på framtiden.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.