Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lotto och Christer Fuglesang skickar utvald på "rymdpromenad"

Publicerad: 13 april 2018, 11:50

I en ny kampanj från Lotto kommer en utvald individ få genomgå klassisk kosmonautträning för att till slut få uppleva en simulerad rymdpromenad.

Ämnen i artikeln:

KingSvenska SpelLottoReklam

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


När lotter skrapas och vinster inhämtas berättar många vinnare att det första de ska göra med pengarna är att ge sig ut på en ordentlig resa. Enligt Lotto är det även många som önskar ge sig ut i rymden, även om de kommersiella rymdresorna fortfarande är några år bort.

I ett nytt experiment, Lotto space walk, har Lotto i samarbete med Christer Fuglesang och med hjälp av ett ryskt träningscenter för kosmonauter, vr-glasögon och störtande flygplan gett sig i kast med att återskapa en rymdpromenad – på jorden. Kampanjen är en del av temat Bucketlist och framtagen av King.

– Det här är den tredje uttaget vi gör på temat Bucketlist och återigen försöker vi utmana människors bild av vad man kan göra om man vinner på Lotto. Att denna gång få skapa ett experiment tillsammans med Christer Fuglesang känns väldigt spännande, säger Charlotte Burlin, marknadsansvarig nummerspel och lotter på Svenska Spel.

Själva experimentet kommer att genomföras i ett specialbyggt flygplan som störtar mot marken i 380 km/h, vilket gör att passagerarna upplever en tyngdlöshet samtidigt som de bär vr-glasögon. Rymdpromenaden kommer att genomföras på Juri Gagarin research & test cosmonaut training center i Ryssland senare i höst. Den lyckligt utvalda personen kommer innan dess att gå igenom ett träningsprogram inklusive g-kraftsimulator och medicinska tester.

– Kombinationen av Christer Fuglesangs unika erfarenhet av rymden, den ryska kosmonautträningen och modern teknik kommer skapa något som många drömmer om men få kan uppleva, säger Pontus Ekström, copywriter på King.

Den som känner sig manad att störta mot marken kan anmäla sitt intresse på Lottos kampanjsajt senast den 10 maj.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev