Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lowe Brindfors kapar 13 tjänster

Publicerad: 20 augusti 2012, 11:36

Anette Gårdö, nytillträdd vd för Lowe Brindfors.

Lowe Brindfors skär ned med 13 tjänster. Orsaken är den kraftiga förlusten på 31 miljoner kronor 2011, med tappet av konkursade Saab som största boven. Varumäkesbyrån Lowe Black integreras i Lowe Brindfors. – Det känns jättetungt att göra detta min andra vecka som vd, men det är nödvändigt, vi har inget annat val, säger Anetta Gårdö.


Ämnen i artikeln:

Lowe Brindfors

Personalen på Lowe Brindfors informerades om nedskärningarna i dag. Efter nedbemanningen kommer byrån att ha 85 medarbetare. Det är främst tjänster inom administration och produktion som berörs.

Lowe Black med en handfull medarbetare går upp i Lowe Brindfors. I förra veckan meddelade Lowe Blacks vd Klara Eide att hon lämnar företaget.  

– Det här är de neddragningar som bör räcka för att skapa en lönsam och   sund ekonomisk bas för att bygga den toppbyrå vi vill vara, säger Anette Gårdö.

De senaste åren har varit turbulenta för Lowe Brindfors. Byrån har  tappat de tre största kunderna Saab, Vattenfall och Electrolux. Och det  märks.

Under 2011 omsatte Lowe Brindfors 226 miljoner kronor,  vilket kan jämföras med 294 miljoner 2010 och 315 miljoner 2009.  Byråintäkten landade på 113 miljoner kronor vilket är 22 procent sämre  än 2010.

Resultatet efter finansiella poster under 2011 blev -31  miljoner kronor, vilket kan jämföras med 900 000 kronor i vinst det  föregående året. Räknar man bort management fees till nätverket blev  rörelseförlusten "bara" 17,6 miljoner kronor.

Lowe Brindfors kommer att presentera sitt nya upplägg i höst,  efter omstruktureringarna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lowe Brindfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.