lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lowe: Vi vill ha Ikea-kontot

Publicerad: 10 maj 2012, 14:05

Michael Wall.

I dag avslöjade Resume.se att vd:n Bjarte Eide får sparken från Lowe Brindfors och att byrån är med i den nya pitchen för Ikea. – Vi skulle bli oerhört stolta om vi fick jobba med ett så fantastiskt och spännande varumärke som Ikea, säger Michael Wall, global chef för Lowe-nätverket, till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsBjarte Eide

MH

Magnus Helander


Michael Wall och Bjarte Eide hade ett möte i går som resulterade i att Bjarte Eide lämnar vd-posten.

Lowe Brindfors ska återta positionen som den stora kreativa byrån i landet.

Efter kundtappet i form av Vattenfall, Saab och Electrox jagar nu Lowe Brindfors Ikea-kontot.

– Det stämmer att vi är med i pitchen. Vi skulle bli oerhört stolta om vi fick jobba med ett så fantastiskt och spännande varumärke som Ikea och kommer att göra vårt bästa för att vinna uppdraget.

– Det är alltid viktigt med stora kunder.

Michael Wall säger att han varit nöjd med Bjarte Eide. Ändå har bolaget alltså bytt vd.

– Han har inte fått sparken. Vi är oerhört tacksamma för det arbete Bjarte har genomfört under de  senaste åren i en verkligt svår finansiell situation, speciellt för att  ha hanterat effekten av konkurs och efterföljande stängning av Saab, en  av byråns viktigaste kunder.

– Men för att positionera oss för en  framgångsrik framtid behöver vi ett nytt team med bred förankring för  att möjliggöra en förnyelse och återgå till Lowe Brindfors kärna - en  levande och modern kreativ byrå i Sverige och utanför, ett flaggskepp i  vårt internationella nätverk, säger Michael Wall.

Åtgärden beror inte direkt på det senaste kundtappet, Electrolux. Men händelser påverkar alltid strategin, säger Michael Wall.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev