Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Luriga hämtmenyer ska visa att McDonald’s är en del av det lokala matutbudet

Publicerad: 2 oktober 2019, 12:32

McDonald's har skickat ut hämtmenyer till boende i Stockholms olika stadsdelar, med manér inspirerade av det kök som är populärast i kvarteret. Allt för att påminna om att McDonald's nu är en del av det lokala matutbudet.


Ämnen i artikeln:

McDonald'sNord DDBReklam

McDonald's lanserade leveranstjänsten McDelivery för drygt ett år sedan. För att marknadsföra tjänsten har man nu tagit fram lite luriga menyer som visar att McDonald's nu är en del av det lokala matutbudet.

Snabbmatsjättens byrå Nord DDB har kollat upp i vilka delar av Stockholm där utbudet av sushi, pizza, thai och indiskt är som störst och formgett menyer i dessa klassiska manér som sedan skickats ut till de kvarter som domineras av respektive kök.

LÄS MER: "McDonald's flirtar med mackskyltar – visar vägen till laddstationer"

Därför landade det i Södermalms brevlådor en meny som påminde om pizzerian runt hörnet och thairestaurangen söderborna brukar gå till på fredagskvällen. Östermalm och Norrmalm bjöds på en visuellt japanskinfluerad meny medan de som bor i Vasastan fick en indiskt variant.

Det som knyter samman alla menyer är McDonald's McDelivery-utbud med syfte att visa att du numera faktiskt kan äta på McDonald's precis där du är.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonald'sNord DDBReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.