Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lyckad kulturkrock när Carlsberg gör kaviar av öl

Publicerad: 27 juni 2018, 11:32

Foto: Carlsberg

Med en molekylär gastronomiteknik slår Carlsberg ihop två kulturella faiblesser till en, när öl och kaviar blir "ölkaviar".


Ämnen i artikeln:

CarlsbergVM 2018ReklamKampanj

Carlsberg gör sitt för att stilla danskarnas begär under fotbollsfesten i Ryssland. Nu har man med en molekylär gastronomiteknik tagit fram en ölkaviar, i ett försök att låta den danska och ryska kulturen komma närmre varandra.

– De senaste åren har en molekylär gastronomiteknik blivit en trend och använts för att ta fram artificiell kaviar, med naturliga ingredienser i olika smaker. Därför tyckte vi att det var kul att ta fram en kaviar gjord på öl för att ge de danska fotbollsfansen en smak av Ryssland, säger den danska köksmästaren Umut Sakarya, som tillsammans med Carlsbergs egna bryggare tagit fram ölkaviaren.

Huvudingrediensen i ölkaviaren är Carlsbergs klassiska pilsner. Genom att låta ett kulturarv gifta sig med ett annat, ger man nu de danska fansen en chans att under VM-festen ta en munsbit.

Kampanjfilm hittar du här:

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.