Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

M fiskar svenska röster i Norge via Aftonbladet

Publicerad: 15 maj 2009, 13:42

Norska annonser riktade till svenska medborgare – med uppmaningen att rösta till Europaparlamentet. Det möter besökaren som surfar in på aftonbladet.se från en norsk IP-adress på Norges nationaldag.


Pär Henriksson – Heja Norge!

Som svensk i Norge känner man sig förmodligen mer svensk än någonsin när Norge exploderar i sedvanlig nationell yra under nationaldagen på söndag, 17 maj.

Och för den som då surfar in på aftonbladet.se för en uppdatering om vad som händer i Sverige, blir besöket ytterligare en påminnelse om skillnaden i medborgarskapet.

Moderaterna gör en punktinsats med en uppmaning till svenskar som bor i Norge att rösta till Europaparlamentet – en rättighet som norrmännen inte har.

Annonsen, som känner av norska IP-nummer, är också utformad på norska.
– Om annonsen varit på svenska hade budskapet försvunnit i mängden. Det hade inte varit någon skillnad mot de andra annonserna. Vi gör en poäng av att de bor i ett land där invånarna inte får rösta till Europaparlamentet, säger Pär Henriksson, Moderaternas kommunikationschef.  

M vet att av erfarenhet att många utlandssvenskar röstar på M.
– Vi gjorde en del redan inför valet 2006 eftersom som det bor en hel del svenskar i Norge, i synnerhet Oslo.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.