Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

M.I.A gör musikvideo för H&M i stor kampanj för återvinning

Publicerad: 15 mars 2016, 10:00

M.I.A kampanjar för H&M och textilåtervinning.

Foto: Pressbild

Målet är att samla in 1 000 ton använda kläder.


Ämnen i artikeln:

Hållbarhet

Sedan 2013 har kunder haft möjlighet att lämna in sina använda eller uttjänta kläder i samtliga H&M-butiker i utbyte mot en rabattkupong som kan användas i butiken. På tre år har företaget samlat in över 25 000 ton kläder.

Nu går H&M och artisten M.I.A. ihop för att marknadsföra H&M:s senaste kampanj, World Recycle Week, med en ny musikvideo. Under en vecka ska modejätten samla in 1 000 ton använda kläder från kunder över hela världen i drygt 3 600 butiker.

Som ett led i kampanjen ska M.I.A. ska släppa en musikvideo för H&M den 11 april. Videon ska belysa den miljöpåverkan som mängder av textilavfall på soptippar runt om i världen resulterar i.

Bloggare och karaktärer som medverkar i videon kommer också att lägga ut egna videoklipp där de visar upp vilka kläder de ska återvinna, lite som i en så kallad ”haul video”. H&M kommer i kampanjen även att uppmana andra att göra egna klipp och lägga upp dem med hashtaggen #HMrehaul.

LÄS MER: Caitlyn Jenner frontar H&M Sport

”Alla textilier tas emot – udda strumpor, gamla handdukar eller favoritklänningen med hål i. Ingenting är för slitet, trasigt eller använt för att kunna få ett nytt liv” står det i ett pressmeddelande från H&M.

Kampanjen kommer avslutas med ett event den 23 april på Nobelberget, Sickla i Stockholm där M.I.A. ska spela.

Sanna Wolf-Watz

Ämnen i artikeln:

Hållbarhet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.