Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Magnus Jakobsson efter historiska succén: Tar det jävligt manana

Publicerad: 20 april 2018, 08:49

Magnus Jakobsson.

Foto: Lindsten & Nilsson

Sju Guldägg och tio Silverägg på en och samma kväll. Åkestam Holst dominerade Guldägget 2018 fullständigt. Kreativa chefen Magnus Jakobsson förklarar hur man går vidare efter en sådan framgång.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerÅkestam HolstMagnus JakobssonGuldäggetGuldägget 2018

Åkestam Holst hade minst 17 anledningar att fira i går. Byrån sopade banan på Guldägget. Sedan Magnus Jakobsson tillträdde som cd på byrån för drygt två år sedan har de gjort en remarkabel resa som kröntes med en historisk dominans på Waterfronts scen.

Vad ligger bakom er enorma framgång?
– Bakom vår framgång ligger enormt mycket jobb signerat begåvade medarbetare och kunder. Dessutom har vi en mycket framåtlutad, positiv kultur, som jag tror hjälper till. Härliga tider, helt enkelt. Men man ska som vanligt inte bli för kaxig i den här typen av sammanhang. Ägg kommer och ägg går. Det är sedan gammalt, skriver han i ett mejlsvar.

Hade du på känn att det skulle gå så pass bra som det gjorde?
– Nej, faktiskt inte. Det är klart att en del spekulation når ens öron inför Guldägget, men man kan inte tro på allt man hör. Att min fantastiska kollega, Caroline Andersson, vann kycklingstipendiet var för även mig en av kvällens största vinster. Så rätt och fint.

Hur rankar du gårdagskvällen i din karriär?
– Otrolig, givetvis. Men jag vill återigen understryka hur extremt vanskligt det är att få hybris av priser. Det är ett fint kvitto på att arbetet vi gör håller hög kvalitet och därmed rankas högt av juryns experter. Men man kan inte köpa något för guldet. Jag kan t ex inte köpa en båt. En kul idé vore möjligen att varje år dela ut ett ägg som faktiskt var tillverkat i massivt guld. Någonslags BEST IN SHOW, men som även kunde utgöra någon form av förskottsbetalning på t ex en båt. Med det sagt: En otrolig kväll man kommer att bära med sig nära hjärtat mycket länge.

Hur viktigt är det att vinna priser för dig personligen?
– Det är viktigt för självförtroendet för alla som jobbar med det här, men det får som sagt aldrig bli viktigt på riktigt. Jag tycker det är viktigt att unga kreatörer får vinna priser, för att det boostar dem och får dem att förstå att de är förbannat bra. Jag tycker det är det finaste med detta – när unga människor blir glada och får vara någon, om än bara för en kväll, så sitter känslan kvar länge.

Hur firade ni igår?
– Jag skulle ljuga om det inte blev ett och annat glas. Vi firade givetvis med byrån, skrattade, grät och dunkade varandra på ryggen. Sedan gick jag till Forsman & Bodenfors fina efterfest och tog emot idel lovord och ännu fler ryggdunkar. Imorse vaknade jag framför en dokumentär om ris på Discovery, och nu är jag redo att möte ännu en dag fylld av intressanta möten och underbara människor. Bra känsla, helt klart!

Hur går man vidare efter en sådan historisk framgång som igår?
– Tar det jävligt manana. Man ska komma ihåg att det är mycket stolpe in respektive ut. Det som är nominerat i Guldägget är väldigt bra saker, som alla teoretiskt sett kan vinna Guldägg. Man ska ha lite flyt också. Vilket vi hade igår. Men inte att förglömma, i kombination med en jävla massa skicklighet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.