torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Magnus Rösman till Valentin & Byhr

Publicerad: 4 december 2012, 16:48

Magnus Rösman

Magnus Rösman, regissören bakom Icas långkörare i reklampauserna, tar nu nästa steg i karriären. Nu blir han account director på en annan Göteborgsbyrå – Valentin & Byhr. Där ska han utveckla såväl kundkonton som byrån överlag. – Vi har samma syn på framtiden – som stavas integrerad kommunikation, säger Magnus Rösman.

Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrMagnus Rösman

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Magnus Rösman har arbetat som filmregissör och manusförfattare i drygt tio år, han ligger bakom runt hundra av Icas välkända reklamfilmer.

Magnus Rösman har regisserat musikvideor för bland annat Håkan Hellström, The Ark och norska Turbonegro. Som reklamfilmsregissör har han vunnit priser för filmer åt bland andra Mercedes, Ica, McDonald’s och Honda.

Efter en lång karriär i såväl Sverige som utomlands är Magnus Rösman en av Sveriges mest erfarna och mångfacetterade reklamfilmsregissörer.

Samtidigt är det långt ifrån hans enda titel. I bagaget finns också en civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska Högskola och arbetet som managementkonsult på Accenture.

Det senaste jobbet var på CP+B Europe där han arbetat som Head of Integrated production och strategisk projektledare.

– Jag står med ett ben i den strategiska, affärsmässiga världen och ett i den kreativa. En överlappande mix som jag tycker om och som jag tror passar utmärkt i Valentin&Byhrs integrerade kommunikationshus. Min roll på V&B blir nu att utveckla internationella varumärken och affärsmodeller genom smart integrerad marknadsföring. Bland annat med hjälp av film och storytelling, säger Magnus Rösman.

Magnus Rösman får en central roll på kommunikationshuset Valentin&Byhr. Som Account Director blir han ansvarig för några av de största internationella uppdragen, och kommer också att ingå i byråns strategiska ledningsgrupp.

– Det här är en viktig rekrytering för oss. Vi har letat länge efter rätt person för tjänsten och är
därför glada att nu kunna meddela att Magnus är på plats efter nyår, säger Magnus Valentin, vd på Valentin&Byhr.

Rekryteringen har varit klar en tid, men inte kommunicerats ut med hänsyn till Magnus Rösmans kundansvar
på CP+B.

Martin Ahlgren, Agency Director på Valentin&Byhr kommenterar:

– Med vårt internationella fokus blir Rösman en viktig spelare, tack vare hans erfarenhet att arbeta med globala varumärken. Allt fler av våra kunder efterfrågar ett internationellt perspektiv, vilket vi ser till att kunna erbjuda.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev