Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Magnus Wistam lämnar Efva Attling – har hemliga planer

Publicerad: 30 mars 2012, 09:19

Magnus Wistam.

Foto: Hanna Teleman.

Magnus Wistam, tidigare reklamboss, lämnar vd-posten hos smyckestillverkaren Efva Attling. – Bolaget är mycket välskött och jag kände att det var dags att gå vidare efter fyra år som vd, säger Magnus Wistam som nu är i full gång med hemliga framtidsplaner.


När Magnus Wistam – med en bakgrund som chef på EF, Letsbuyit.com, projektledare på Rönnberg McCann och vd på Grey – blev vd för Efva Attling omsatte smyckesföretaget 72 miljoner. I dag har den siffran ökat med 23 procent.

I höstas meddelade han Efva Attling att han ville göra något nnat. Sedan dess har vi i lugn och ro letat efter en ersättare. Nu är det klart med en ny vd – Annika Rost från Bergendahls Fashion.

– Bolaget går väldigt bra nu och jag känner att det är dags att göra något annat. Jag håller på lite med ett eget projekt som jag vill gå vidare med. Men vad det är kan jag inte berätta än, säger Magnus Wistam.

Han förnekar att han är på väg tillbaka till sin gamla arbetsplats. Grey slogs ihop med Ogilvy och blev Ingo.

Det ryktas om att Ingo söker en ny vd. Blir det du?
– Ha ha, så jag skulle gå tillbaka till "The Scene of Crime"? Ha ha, nej jag är inte involverad där.

Björn Ståhl, cd på Ingo, dementerar å det bestämdaste att Ingo skulle söka en ny vd.

Håkan Karlsvärd gör ett fantastiskt jobb som vd och det finns ingen som helst sanning i det ryktet. Men det är kul att folk pratar om oss, säger Björn Ståhl.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.