Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Mäklare siktar på Iphone-användare

Publicerad: 22 januari 2009, 12:41

Svensk Fastighetsförmedling tar sin mobiltjänst vidare: nu släpper de ett program för Iphone, som gör det möjligt att både kolla annonser och enkelt kontakta mäklaren.


Iphone-applikationen bygger på samma tanke som mobiltjänsten, berättar Niclas Strahner på Svensk Fastighetsförmedling, men har vidareutvecklats för att utnyttja äpplefonens gränssnitt. Programmet är också ett strategiskt steg för mäklarfirman.

– Iphone står för hur nästa generantion mobil kommunikation kommer att se ut. Mobilen utvecklas snabbt och blir ett allt mer naturligt verktyg för många att ta del av information via. För oss är det viktigt att vara där tidigt, säger han.

Enligt Strahner har kundreaktionerna på mobiltjänsten tagits emot positivt av kunderna, reaktioner förmedlade av mäklare. Hur det användningen utvecklas framåt törs han inte spekulera i, men säger att den ligger rätt i tiden.

För Svensk Fastighetsförmedling fungerar de mobila tjänsterna som argument för kunderna att välja dem; därför är det inte aktuellt att släppa in konkurrenternas annonser i tjänsten.

– Vi måste ha något som särskiljer oss och som gör det till en ytterligare fördel att välja oss. Men det är nog bara en tidsfråga innan konkurrenterna lanserar sina egna mobila tjänster, säger Niclas Strahner.

Per Torberger

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.