Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Malmöbyråer går samman

Publicerad: 16 januari 2013, 13:39

Anna Nordström Carlsson och Klas Tjebbes

Foto: Vera Theander

Två av Malmös ledande reklambyråer går samman till en. De två är Eight, tidigare McCann Malmö och Wonderleap som bildar byrån Wonderleap & Eight. Bakom fusionen ligger ett ökat behov hos sydsvenska marknadschefer att söka sig till en stor och stark byråpartner.


Ämnen i artikeln:

Eight

Idag prestenteras ett samarbete mellan två Malmöbyråer.  Eight, som funnits sedan 1975 och Wonderleap med affärsutveckling och strategi som specialiteter.

Den nya byrån ska ta ett helhetsgrepp som har sin utgångspunkt i affärs- och kommunikationsstrategier baserade på välgrundade insikter om framtiden. Ambitionen är att erbjuda smarta kommunikations­lösningar och träffsäkra idéer via alla kanaler.

Den nya byrån vill även erbjuda skräddarsydda framtidsinsikter tack vare ett exklusivt samarbete med Kairos Future.

Under hösten har de båda byråerna vunnit ett antal nya uppdrag. Däribland Atea, Vi-skogen och Bona. Kunder som läggs till redan befintliga uppdragsgivare som Emporia, Elitfönster, Läkerol, Skånemejerier, Inwido, Kockens, TetraPak, Scandlines, Abbvie Danmark och Subaru.

– Vi har båda två ett mycket framgångsrikt år bakom oss. Det ger oss kraft och styrka att bygga något som hittills saknats i Malmö. En byrå som arbetar med såväl omvärldsbevakning, strategi och affärsutveckling, som med kreativitet och utförande i alla media, säger Eights vd Klas Tjebbes.

Wonderleap & Eight får ett delat ledarskap. Klas Tjebbes från Eight blir vd. Medan Anna Nordström Carlsson från Wonderleap blir arbetande styrelseordförande och kundansvarig.

– Den är satsningen är någon vi funderat på ett tag då det legat i vårt nästa steg, Vi märker att vårt arbetssätt att vara nära våra uppdragsgivares affärsverksamhet skapar förutsättningar för stark och långsiktig kommunikation. Nu har vi storleken i kombination med kompetensen som gör att vi kan ta nästa steg med fler riktigt stora uppdragsgivare, berättar Anna Nordström Carlsson.

Från den 1:a februari 2013 fungerar de båda byråerna som en och samma byrå. Tillsammans kommer byrån att sysselsätta ca 25 personer och omsätta cirka 40 miljoner kronor.

Den nya byrån ägs av Klas Tjebbes, Albin Wendel, Björn Lindén, Lars Larsson och Martin Johansson (tidigare ägare av Eight) samt Anna Nordström Carlsson och Christian Godden (tidigare ägare av Wonderleap).

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Eight

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.