Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Målvaktslegendar ambassadör för fotbolls-EM

Publicerad: 25 januari 2012, 12:34

Den legendariske fotbollsmålvakten Peter Schemicel axlar rollen som ambassa för Carlsberg i samband med fotbolls-EM.

Foto: Pressbild.

Den officiella sponsorn för fotbolls-EM 2012, Euro 2012, Carlsberg har utsett den legendariske fotbollsmålvakten Peter Schmeichel till global ambassadör.


Ämnen i artikeln:

Carlsberg

Han har bland annat spelat för danska landslaget och Manchester  United. Som ambassadör för sponsorskapet ska han bland annat engagera  fans genom en ny Facebook-kampanj – the Fan Challenge.

– Det är  mycket tack vare Carlsberg som jag fick möjligheten att spela fotboll.  När jag växte upp drömde jag om att få spela för både mitt land Danmark  och för Manchester United. På den tiden, 70-talet, hade Carlsberg redan  börjat investera i och stödja dansk fotboll och det gjorde det möjligt  för mig att satsa på denna underbara sport, säger Peter Schmeichel i en  kommentar.

Kampanjen går ut på att på fans har chansen att få  komma till fotbolls-EM och presentera Carlsbergs Man of the Match-award i  samband med finalen.

Kampanjen körs från och med nu till och med  mitten av maj och innebär att fansen kan gå in  www.facebook.com/Carlsberg för att "gilla" sidan och därefter anta ett  antal utmaningar för att få chansen att dela ut priset vid EM-finalen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Carlsberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.