Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Månpocket låter läsarna skriva boken

Publicerad: 4 februari 2008, 15:03

I reklambyrån Ruths senaste kampanj för Månpocket låter de läsarna skriva färdigt boken. Boken kommer att publiceras sommaren 2008.


Kampanjen ”ordet är fritt” ska enligt Månpocket vara ”Sveriges största demokratiska bokprojekt”. Roman har en början som tagits fram av författarna Maria Ernestam och Johan Theorin men hur boken utvecklas beror på dem som väljer att delta.

– Idén till det här projektet kom upp sommaren 2007 och sedan tog vi beslut om att satsa på det i höstas. På måndag drar det igång, säger Karin Nilsson, marknadsansvarig på Månpocket.

Målgruppen för kampanjen är alla som vill skriva. Månpocket har inte gjort någon begränsning i vem som får delta.

Hur ska ni marknadsföra projektet?
– Vi fokuserar på skrivargrupper. Det finns idag ett stort intresse av att skriva. Det ser man inte minst på alla bloggar som ploppar upp och alla manus som skickas in till förlagen. Det blir nog inget problem att hitta intresserade, säger Karin Nilsson.

Maria Ernestam och Johan Theorin har förutom inledningen även tagit fram kapiteltitlar samt karaktärer.
– Båda är journalister i grunden och har ett väldigt bra språk. De har också ganska likartad stil, om man nu får dela in författare i fack, så de var de personerna vi ville ha till det här projektet. Och de tackade ja direkt, säger Karin Nilsson.

Boken ska vara klar i maj och kommer sedan att ges ut under sommaren. Hur många författare det blir i slutändan är inte klart.

– Vi satsar på mellan tio till tolv kapitel. Alla bidrag som skickas in kommer att läggas ut på en sajt där man sedan får rösta på de bästa. Av de fem som sedan hamnar i topp kommer Maria och Johan att välja ut ett bidrag som blir det kapitlet. Det kan alltså bli antingen tolv olika författare eller en och samma, säger Karin Nilsson.

Budgeten för projektet är 350 000 kronor. Målet är att boken ska bli minst 150 sidor.

Det är i nuläget inte bestämt hur många exemplar av boken som kommer att tryckas.

Månpocket

Karin Nilsson, Marknadsansvarig, Månpocket
Byrå Ruth
Arbetsgrupp:  Göran Broberg  strateg, Ninna Lakso produktionsledare, Johan Dannemann copy, Fredrik Claesson ad

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.