Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Måns Herngren bakom nya Toy-filmerna

Publicerad: 13 februari 2012, 15:31

Måns Herngren har regisserat de nya Toy-filmerna som bygger på det klassiska mantrat ”Ta’t lugnt, ta en Toy.”


Ämnen i artikeln:

Måns Herngren

För drygt ett år sedan tog Leafs vd Bengt Baron beslutet att återinföra Toy i sortimentet. Då hade det klassiska tugggummit varit borta från produktion i sju år.

Brand Union fick uppdraget att klä om förpackningen, det blev en uppdatering där den grafiska formen är samma, med det välkända typsnittet och färgerna blått och rött mot vit botten.

På torsdag går två 20 sekunders reklamfilmer upp i tv, samt en ihopklippt sponsorvariant. Reklambyrån bakom är Eight, med Måns Herngren som regissör.

I en film, syns en kvinna gratulera en annan kvinna till "gravidmagen", hon är dock inte gravid. Pinsam tystnad uppstår, och en iman sträcker fram tuggummipaketet och säger det klassiska: "Ta't lugnt, ta en Toy." I den andra pratar en man med en annan man om "den där sjukt jobbiga tjejen", tjejen är dock den mannens flickvän. Pinsam tystnad uppstår.

– Jag ville så snabbt som möjligt sätta en situation där våra huvudkaraktärer gör bort sig och det skapas en lååång pinsam tystnad. Båda filmerna visar något som tror jag många av oss antingen har varit med om eller är livrädda att råka göra.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Måns Herngren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.