tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Måns Herngren gör Finnair-reklam

Publicerad: 22 april 2014, 15:12

Finnair vill få svenskarna att flyga den rakaste vägen till Asien och använder komikern André Wickström från "Solsidan" och skådespelaren Nicklas Engdahl från "Återträffen" för ändamålet. Teem ligger bakom själva konceptet och idén, medan FLX-regissören Måns Herngren har producerat reklamfilmerna.

Ämnen i artikeln:

FinnairFLXMåns Herngren

KB

Karl-Johan Byttner


–  André står för en sorts modernt och intelligent finsk rakhet som passar  vårt varumärke perfekt, säger Susanne Nyman, globalt ansvarig för  marknadskommunikation på Finnair i en kommentar.

Sverige är en viktig  marknad för Finnair och särskilt när det gäller direktresor till Asien.  Undersökningar visar att svenska folket känner till Finnair, men att den  känslomässiga kopplingen till varumärket är för svag, enligt Teem.

Byrån drog därmed slutsatsen att man måste få svenskarna att tycka om Finnair  och har använt humor, värme och igenkänning som vapen.

– Det är  något kul med att vi svenskar uppfattar den finska mentaliteten som rak,  tydlig och utan krusiduller, medan vi ofta ser oss själva som lite mer  vilse, veliga och konflikträdda, säger Mats Utberg, kreativt ansvarig på  Teem i en kommentar.    

Byrån valde ihop med FLX och regissören Måns Herngren ut just komikern André Wickström från Solsidan och skådespelaren Nicklas Engdahl från Återträffen.

–  Som regissör har Måns också förmågan att skapa den  lågmälda, intelligenta komedin som vi är ute efter, säger Mats Utberg i  en kommentar.

Arbetsgrupp:
Uppdragsgivare: Susanne Nyman, Finnair
Byrå: Teem
Kreatörer: Robbin Ingvarsson, Philip Frendberg
Kreativt ansvarig: Mats Utberg
Projektledare: Ulrika Roth
Produktionsledare: Jenny Edvardsson
Övriga: Gideon Todes

Produktionsbolag: FLX
Regissör: Måns Herngren

Mediebyrå: Starcom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev