Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Måns Möller skitar ner för miljön

Publicerad: 11 november 2009, 15:48

Plans kampanj 1minut.se lanseras imorgon. I kampanjen med komikern Måns Möller och simstjärnan Therese Alshammar vill man lyfta fram att tid är valuta.
– Det krävs bara en minut för att påverka, det behöver inte vara så svårt, säger Erik McAllister, kreatör bakom filmerna.


Ämnen i artikeln:

Therese Alshammar

Med hjälp av kända och mindre kända ambassadörer ska man engagera svenska ungdomar i miljöfrågor. Totalt vävs 20 personers historier ihop om vad de gör och tänker kring klimatet.

Bland annat syns komikern Måns Möller och simmerskan Therese Alshammar i varsin film.

– Ambassadörerna fick jobba självständigt, men i dialog med oss. Det viktiga var att de fick förklara det på sitt egna språk, när det gäller Måns Möller blev det naturligt att ha med en komisk touch. I Alshammars fall blev det också därför såhär i efterhand självklart att koppla det till hennes miljö, en simbassäng.

Kampanjen kommer att spridas viralt och målgruppen uppmanas själva till att bli en del av kampanjen genom att ladda upp egna filmer och budskap.

– Vi hoppas kunna samla in minuter, engagemang och idéer även ute bland folket.

– Hela kampanjen bygger på engagemang, och allt är filmat väldigt enkelt och okomplicerat.

Redigeringsmässigt har jag inte lagt ner mer än 30 min på varje film, i flera fall har Ambassadörerna till och med spelat in klippen själva, säger Erik McAllister.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Therese Alshammar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.