Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadschef fick sparken av sin pappa

Publicerad: 17 februari 2010, 08:38

Marknadschefen Anna-Maria Fuxén har fått sparken – av sin pappa, fastighetsmiljdardären Roger Akelius. Redan 2008 tvingades hon bort från styrelsen – för att hon blev mamma. – Det går inte och sitta på ett styrelsemöte och amma, säger Roger Akelius till Expressen.


Anna-Maria Fuxén får sparken både som marknadschef och styrelseledamot. Foto: Erich Stering/Scanpix

Dagens Industri skriver att Roger Akelius hamnat på kollisionskurs med sin dotter, Anna-Maria Fuxén, marknadschef på Akelius Fastigheter. Hon har sagts upp och slutar formellt i maj.

I januari 2008 lämnade hon sitt uppdrag som styrelseledamot i Akelius.

Orsaken: Hon blev mamma. Anna-Maria Fuxén har nu en son på tre år och tvillingar på två år, skriver DI.

– Anna-Maria fick vara med i styrelsen i flera år för att lära sig. Jag vet inte om hon har en annan uppfattning, men jag är av den uppfattningen att bolaget behöver en annan kraft under den tid en person är gravid och dessutom har småbarn under två år, säger han till DI.

– Det går inte att sitta på ett styrelsemöte och amma, säger han till Expressen.

Anna-Maria Fuxén:

– Den beskrivningen känns för mig främmande. Jag är övertygad om att de flersta kvinnor med lätthet skulle kunna kombinera ett styrelseuppdrag med barnafödande, säger hon till DI.

Fejden rör även 6.4 miljoner kronor – Roger Akelius vände sig till kronofogden för att få tillbaka pengarna från sin dotter, men målet är nu avskrivet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.