Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadschefen lämnar Byggmax

Publicerad: 27 september 2012, 14:39

Byggmax marknadschef Jacob Notlöv lämnar för att ägna mer tid åt e-möbelföretaget Swedish E-Furniture. Ny marknadschef hos bygghandelskedjan är Daniel Juhlin.


Ämnen i artikeln:

Byggmax

Jacob Notlöv har jobbat som marknadschef på Byggmax i åtta år. För tre veckor sedan lämnade han företaget som hans far Stig Notlöv grundade. Ny marknadschef på Byggmax blir Daniel Juhlin.

I fortsättningen kommer han bland annat ägna mer tid åt e-möbelföretaget Swedish E-Furniture som han var med och startade för ett drygt år sedan.

– Jag har varit på huvudkontoret i åtta år och byggt upp it-avdelningen, inhousereklambyrån och marknadsavdelningen från grunden. Det har varit en fantastisk resa, säger Jacob Notlöv till Resumé.

Jacob Notlöv kommer inte att ägna all sin till åt Swedish E-Furniture där hans vän Ludvig Ungewitter är vd. Byggmax förre marknadschef är även delägare i affiliatemarknadsföringsnätverket Adtraction som i år kommer att nå en omsättning på 30 miljoner kronor.

Hur känns det att lämna Byggmax efter en så pass lång tid?
– Vi började från ingenting. Det har varit jäkligt roligt. Det är svårt att lyfta fram någonting som jag är extra stolt över. På nätet har vi idag dubbelt så många besökare som konkurrenterna och under sommaren hamnar Byggmax på topp-100 över Sveriges mest välbesökta hemsidor.

Beskriv den resa som Byggmax har gjort?
– Vi började jobba med Storåkers McCann 2008. Med dem ökade vi  kännedomen. Från 2009 och framåt har vi arbetat inhouse fortsatt öka  kännedomen och samtidigt drivit upp försäljningen. I maj publicerade  tidningen Viilla sin Villabarometern. Där visade det sig att vi hade  nått högre kännedom än Bauhaus och det med hälften så mycket pengar på  medieinvesteringar.

Hur ser du på möjligheterna att bli marknadschef för ett företag igen?
– Det vet jag inte, Det är svårt att veta vad man kommer att göra i livet. Just nu känns det spännande att hitta på något nytt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Byggmax

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.