onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadscheferna som tjänar mest

Publicerad: 19 november 2018, 14:20

Jeff Jackett bröt med McDonald's – en bra uppgörelse syntes det i lönekuvertet.

Foto: Montage (Andreas Elgstrand)

Clas Ohlsons marknadsansvarige Jeff Jackett lämnade McDonald's i förra året – hans inkomst fick en rejäl skjuts. Resumé har kartlagt branschens lönenivåer. Hela listan över 120 marknadschefer kan du ta del av på Resumé Insikt.

Ämnen i artikeln:

ReklamMarknadschefLöneligan

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Bäst betalt under 2017 var Jeff Jackett som under året lämnade rollen som marknadsdirektör på McDonald's förra hösten. Enligt Resumés källor ska hans sorti ha handlat om oenighet med de nya ägarna i Guy Hands bolag kring den framtida kommunikationsstrategin, något som dementeras av honom själv. Jeff Jackett, som är marknadsansvarig på Clas Ohlson sedan augusti, ökade sin inkomst nära trefaldigt till 6,6 Mkr under fjolåret och är därmed den marknadschef som drog in mest pengar 2017.

– Det var på grund av den uppgörelse jag fick när jag lämnade McDonald's. Men summan blev också högre eftersom jag arbetade där under nästan hela 2017 och lämnade samma år. Även om uppgörelsen sannolikt kommer påverka inkomståret 2018 också, om än i en mindre utsträckning.

Då fick du två extra årslöner?
– Nästan, det var en nivå som både jag och McDonald's ansåg vara rimlig. Att jag lämnade handlade i huvudsak om att jag kände att jag ville göra något annat efter fem och ett halvt år. Jag gjorde en överenskommelse med McDonald's som innebar att jag stannade i sex månader efter att de nya ägarna tagit över, för en överlämning.

Fanns det en oenighet mellan dig och de nya ägarna kring kommunikationen framåt?
– Det skulle jag inte säga, det låter överdrivet. Jag ville göra något annorlunda helt enkelt. Det är inte sällan som intressenter har olika syn på kommunikationsstrategin. Jag har själv varit med om det när jag arbetade för McDonald's i Chicago, men i det här fallet var det inte någon oenighet som fått mig att lämna.

Är du nöjd med din inkomst på Clas Ohlson?
– Ja, avtalet bygger på att jag ska uppnå vissa resultat i mitt arbete. Jag är nöjd med de ansvar jag har fått och då kompenseras man därefter. Svarar man upp till förväntningarna så belönas man därefter.

Är det ditt huvudsakliga råd för marknadschefer som vill få utdelning i lönekuvertet?
– Ja i slutändan handlar det om att leverera resultat. Ju mer senior man blir i sin yrkesroll, desto mer mäts du på hur du möter upp mot förväntningarna som ställs på dig. Det gäller både affären och förflyttningen av varumärket. Det är så det funkar.

Det här är en del av en större lönekartläggning, som finns i sin helhet på Resumé Insikt. Där har vi samlat lönerna för 120 marknads-, kommunikations- och varumärkeschefer till. För att ta del av hela listan behöver du teckna en prenumeration på Resumé Insikt.

Prova Resumé Insikt i 30 dagar

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev