Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadsdirektör blir chef för nöjesparkskoncern

Publicerad: 9 september 2013, 08:26

Foto: Linus Hallgren.

Christer Fogelmarck har utsetts till koncernchef för Parks and Resorts, som bland annat äger Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Han tar över jobbet efter Jan Roy, som går i pension. Christer Fogelmarck kommer närmast från en tjänst som marknadsdirektör inom samma koncern.


Ämnen i artikeln:

KolmårdenGröna Lund

– I koncernledningen har Christer varit delaktig i utformningen av vår  framtidsstrategi och kommande års investeringar. Med sin breda  branscherfarenhet och uppskattade ledarskap är han rätt man att  förverkliga våra planer, säger Johan Tidstrand, huvudägare i Parks and  Resorts i en kommentar.

Christer Fogelmarck tillträder som ny koncernchef per den 1 januari nästa år.

Han  har en bakgrund som vd på event- och sponsorbyrån Eventum samt  filmdistributören Atlantic Film.

Christer Fogelmarck har också arbetat med  affärsutveckling för alltifrån Melodifestivalen och Stockholm Open till  Stockholmsmässan.

– Jag är peppad och hedrad över förtroendet att få  leda det fortsatta utvecklingsarbetet tillsammans med alla fantastiska  medarbetare. Att vi dessutom har mycket långsiktiga ägare skapar enormt  spännande förutsättningar för framtiden. Trots att vi gör så mycket bra  saker, har vi massor som är ogjort, säger Christer Fogelmarck i en  kommentar.

Parks & Resorts nuvarande koncernchef, Jan Roy, går i pension efter sju år inom koncernen.

Parks  and Resorts är idag Nordens största nöjesparkskoncern, gästas av tre  miljoner besökare per år och omsatte 920 miljoner kronor under 2012.

Jan Roy blir fortsatt inkopplad som Senior Advisor till koncernledningen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

KolmårdenGröna Lund

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.