torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadsdirektör blir chef för nöjesparkskoncern

Publicerad: 9 september 2013, 08:26

Foto: Linus Hallgren.

Christer Fogelmarck har utsetts till koncernchef för Parks and Resorts, som bland annat äger Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Han tar över jobbet efter Jan Roy, som går i pension. Christer Fogelmarck kommer närmast från en tjänst som marknadsdirektör inom samma koncern.

Ämnen i artikeln:

KolmårdenGröna Lund

KB

Karl-Johan Byttner


– I koncernledningen har Christer varit delaktig i utformningen av vår  framtidsstrategi och kommande års investeringar. Med sin breda  branscherfarenhet och uppskattade ledarskap är han rätt man att  förverkliga våra planer, säger Johan Tidstrand, huvudägare i Parks and  Resorts i en kommentar.

Christer Fogelmarck tillträder som ny koncernchef per den 1 januari nästa år.

Han  har en bakgrund som vd på event- och sponsorbyrån Eventum samt  filmdistributören Atlantic Film.

Christer Fogelmarck har också arbetat med  affärsutveckling för alltifrån Melodifestivalen och Stockholm Open till  Stockholmsmässan.

– Jag är peppad och hedrad över förtroendet att få  leda det fortsatta utvecklingsarbetet tillsammans med alla fantastiska  medarbetare. Att vi dessutom har mycket långsiktiga ägare skapar enormt  spännande förutsättningar för framtiden. Trots att vi gör så mycket bra  saker, har vi massor som är ogjort, säger Christer Fogelmarck i en  kommentar.

Parks & Resorts nuvarande koncernchef, Jan Roy, går i pension efter sju år inom koncernen.

Parks  and Resorts är idag Nordens största nöjesparkskoncern, gästas av tre  miljoner besökare per år och omsatte 920 miljoner kronor under 2012.

Jan Roy blir fortsatt inkopplad som Senior Advisor till koncernledningen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev