Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadsdirektörens sorti – här dyker han upp i Ica-såpan

Publicerad: 29 oktober 2018, 12:04

I fredags gjorde Mats Liedholm sin sista arbetsdag som marknadsdirektör på Ica. I veckan gästspelar han i varumärkets Halloween-film som en stram kund.


Ämnen i artikeln:

HalloweenICAMats LiedholmReklam

I somras stod det klart att Mats Liedholm lämnar Ica efter fyra och ett halvt år för att i stället bli vd för Fazers nya affärsomdråde "Fazer Lifestyle Foods". Under de senaste veckorna har han lämnat över till sin efterträdare Gunilla Asker och i fredags avtackades han på huvudkontoret i Solna.

LÄS MER: Helgintervju med Mats Liedholm

I dag har Ica premiär för sin senaste film i sin 17 år långa reklamsåpa. I handlingen ser vi en flicka i tioårsåldern (systerdotter till karaktären Cindy) som inte låter sig skrämmas av någonting, förutom Ica-Stig. När Loa Falkmans gestalt uppenbarar sig ger hon ifrån sig ett gällt skrik. I nästa sekvens utbyter Ica-Stig blickar med en bister kund som undrar varför det väsnas så. Kunden spelas av ingen mindre en den avgående marknadsdirektören, Mats Liedholm. En fullt godkänd cameo.

– Vi har haft ganska många gästspel i såpan som kommit och gått. Då tyckte jag det var lite roligt att få dyka upp. Att det sedan råkar sammanfalla med att jag slutar är bara en bonus. Det blir ju som ett sätt att säga hej då efter fyra fantastiska år på Ica.

Mats Liedholm berättar att han brukar följa med under inspelningarna i Gustavsberg ungefär två-tre gånger om året. Det tillfälliga jobbet bjöd därför inte på alltför stora överraskningar.
– Jag hade ju inga repliker och det hela var lite löst hållet. Men det handlade om en tjej som inte blir skrämd av något annat än gamla gubbar. Då hade jag inget alternativ än att ge Ica-Stig en sur min. Det tog väldigt lång tid. Som inspelningar gör. Utifrån förutsättningarna tycker jag att jag gjorde ett naturligt intryck.

Kommer du att dyka upp i reklamfilm igen?
– Det tror jag inte, men jag tyckte att det var kul att få vara med och skruva till slutet.

Sist men inte minst, vad ska du klä ut dig till på Halloween?
– Se till att alla våra barn är utklädda när de spökar ut sig. Jag kommer att fungera lite i kulisserna. Men nej, jag kommer inte att klä ut mig. Men jag kan komma att skrämma min fru.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.