Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadsför kommunal playa med pinuppa

Publicerad: 20 maj 2013, 09:01

Pinuppan på Sotenäs turistkarta

Turistattraktionen Badholmarna i bohuslänska Sotenäs är märkt med en barbröstad pinuppa på kartan. Turistbyrån som kritiseras för sexism försvarar sig med att kartan har varit så i "urminnes tider".


Maja Koppfeldt var på badutflykt med sin tioårige son. Hon skulle visa sonen var de befann sig på turistkartan när hon såg den barbröstade kvinnan som landmärke. Hennes första tanke var att det rörde sig om en nudiststrand.

När hon förstod att den storbystade pinuppan användes för att marknadsföra den kommunala badstranden blev hon upprörd. Maja Koppfeldt valde att skriva ett inlägg på sajten mittfunktionshinder.se där hon kritiserar Sotenäs kommun för sexism eftersom den barbröstade strippan fått symbolisera en vanlig badplats.

– Problemet är ju att det är en kommun som står för den här bilden. Det är ett ganska omodernt sätt att se på saker. Jag tänker på unga kvinnor som jobbar i kommunen – ska de behöva godta sådant här? Jag tror det är den kulturen de har i kommunen, de måste uppleva det här som ett skämt. Men det är inte roligt, det är bara dumt, säger Maja Koppfeldt till Aftonbladet.

I sitt försvar säger Sotenäs turisms ordförande Göran Olsson till tidningen Bohuslänningen att man har haft kartan sedan "urminnes tider", men öppnar samtidigt för att kartan kan ritas om.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.