torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadsförare ska slippa använda persondata för annonser med nytt AI-verktyg

Publicerad: 27 februari 2023, 10:02

Foto: Jirsak/iStockphoto/Getty

Kobler lanserar ett nytt AI-verktyg utvecklat för marknadsförare. Med hjälp av den nya tekniken ska rätt annonser visas i relevanta redaktionella sammanhang. ”Ger solida resultat utan att använda personuppgifter”, säger Johan Olsson på Kobler i Sverige.

Ämnen i artikeln:

AIReklamAnnonsNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Kobler presenterar ”tredje generationens kontextuella marknadsföring”. Det nya verktyget tar hjälp av AI och maskininlärning för att automatiskt placera annonser i vad de kallar för ett ”relevant redaktionellt sammanhang”. Den nya tekniken ska möjliggöra annonslösningar som inte är beroende av personuppgifter och så kallade ”cookies”. Koblers lösning baseras uteslutande på innehållet i nyhetsartiklar.

– Vi är stolta över att kunna presentera 3:e generationens kontextuella marknadsföring – den mest avancerade och pålitliga formen av kontextuella marknadsföring som ger solida resultat utan att använda personuppgifter. Det gör att vi kan leverera marknadsföring som varken kompromissar med annonsören eller mottagaren, säger Johan Olsson, Head of Sales på Kobler i Sverige i ett pressmeddelande.

Kobler menar att verktygets användare kan vara säker på att kampanjens innehåll stämmer överens med innehållet i nyhetsartikeln. Den höga precisionen i verktyget ska vara baserade på teman, ord och fraser, medan programvaran utesluter fall med negativa eller skadliga associationer för varumärket.

– Vi tror denna lösning är framtiden för marknadsföring och möter annonsörers krav på kvalitet. Människor bombarderas dagligen med annonser som uppfattas som irrelevanta och påträngande, eller med produkter de redan köpt, säger Johan Olsson, Head of Sales på Kobler i Sverige.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev