Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadsföringsbluff under coronautbrottet: Hundratals anmälningar till Konsumentverket

Publicerad: 8 april 2020, 08:51

Flera hälsoföretag påstår att deras produkter kan förebygga coronaviruset. Konsumentverket varnar för marknadsföringen och uppmanar konsumenterna att anmäla.


Ämnen i artikeln:

CoronavirusetKonsumentverket

Resumé har tidigare rapporterat om anmälningsvågen mot Katrin Zytomierskas Instagraminlägg om hur hennes omega-3 stärkte immunförsvaret i tider av coronavirus och hur Konsumentverket kritiserat Dr Sannas Sweden för att påstå, utan att kunna styrka det, att företags produkter hjälper mot virusinfektioner.

Nu rapporterar TV4 om hur Konsumentverket varnat för flera hälsoföretag som i sin reklam påstår att deras produkter kan förebygga det nya coronaviruset, Covid-19. 

Under den senaste månaden har myndigheten fått in ett hundratal anmälningar. Konsumentverket säger att de har ökat sin tillsyn och i sju fall öppnat ärenden där de hotar med domstolsförhandling och vite.

– Det de här företagen gör är att spela på människors rädsla. Det är väldigt allvarligt och upprörande när viruset lamslagit stora delar av världen och orsakat människors död, säger Linda Halvarsson, jurist på Konsumentverket till TV4 och uppmanar nu konsumenterna att höra av sig till myndigheten när de ser exempel på denna typ av marknadsföring. 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.