Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Marknadsledaren Elgiganten vinner igen

Publicerad: 18 oktober 2018, 14:29

Elgigantens Johan Järnliden vinner Sveriges Bästa Marknadschefer i kategorin hemelektronik.


Ämnen i artikeln:

Johan JärnlidenElgigantenReklamSveriges Bästa Marknadschefer 2018Marknadschef

Hemelektronikbranschen har genomgått en tuff tid de senaste åren där många varuhus har fått bomma igen och flera aktörer gått i konkurs. Under den här tiden har Elgiganten ökat sina marknadsandelar med en offensiv marknadsföringsstrategi där man alltjämt är det varumärke som investerar överlägset mest i kommunikation. Johan Järnliden driver varumärkets utveckling, från de digitala kanalerna till de fysiska butikerna. En nyckelfaktor i hans uppdrag handlar om att skapa en balans mellan varumärkesbyggande och mer taktiska aktiviteter.

Vad har du bidragit med?
– Det här är absolut ett teamarbete. Den största delen av varumärket är det personliga mötet som våra 3 000 anställda har med våra kunder. Min roll är att se till att de har den bästa möjligheten att göra det.

Elgiganten är den annonsör, tillsammans med Spendrups, som har vunnit Resumés tävling Sveriges Bästa Marknadschefer flest (6) gånger. Nu vinner Johan Järnliden vinner tävlingen med motiveringen:

"I hemelektronikbutikerna är konkurrensen vass som en laserstråle i en cd-"spelare på utförsäljningen. Och det som präglar årets vinnande varumärke är prylar, kök och support."

Byråer
Reklam: Nord DDB
Mediebyrå: Carat
Pr: Geelmuyden Kiese

Övriga nominerade kategori hemelektronik
Per Sjölin, Audio Video
Mia Lund Hanusek, Media Markt
Carola Tiberg , NetOnNet
Anton Nilsson, Webhallen

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.